Działalność naszej fundacji wymaga zaangażowania licznych środków. Zarówno finansowych, rzeczowych jaki i organizacyjnych. Realizujemy kilka projektów o których przeczytasz w zakładce „Projekty”

Zostań naszym darczyńcą!

Zwracamy się do Państwa, w szczególności do firm i instytucji, osób prywatnych z apelem o wsparcie działalności naszej Fundacji.

Darczyńcom  proponujemy przekazywanie darowizn finansowych, rzeczowych na bieżącą działalność, ale także udział w projektach.

Nasze działania mogą być wspierane na wiele sposobów, poprzez:

DAROWIZNY:

-przekazanie darowizny finansowej (np. na współorganizowanie imprezy , zwrot kosztów podróży uczestników danego wydarzenia, lub na opłaty za usługi z których korzystamy w trakcie realizacji danego przedsięwzięcia).

-przekazanie darowizny finansowej ( np. na pozyskanie pojazdów wojskowych jako przykładów techniki wojskowej w celu kontynuowania kursów oraz szerzenia i popularyzacji historii wśród młodzieży )

-przekazanie darowizny rzeczowej (np. prezentów, nagród dla uczestników, materiałów edukacyjnych).

-zaoferowanie nieodpłatnych usług, które przyczynią się do realizacji projektu (grafika komputerowa, dziennikarstwo, konferansjerka,fotografia, prowadzenie spotkań, warsztatów).

Pakiet sponsorski jest dostosowywany do oczekiwań konkretnego darczyńcy uwzględniając charakter przedsięwzięcia. Obejmuje on m.in.:

-Informację o wsparciu działań Fundacji poprzez umieszczenie logotypu firmy w materiałach dotyczących projektu (plakaty) i na stronie www Fundacji oraz facebook’u..

-Umieszczenie materiałów promocyjnych fundacji (ulotki, banery, roll-upy) w przestrzeni obejmującej wydarzenie.

-Przekazywanie wyróżnień i podziękowań.

Numer naszego rachunku bankowego, na który można przekazywać darowizny:

Fundacja Militarny Instytut Historyczny

Alior Bank :

WOLONTARIAT:

Od jakiegoś czasu stal się bardzo popularną ideą. Wiele osób w ten sposób spędza czas i nie trzeba ich do tego przekonywać. Jeśli będziemy chcieli znaleźć definicję to możemy powiedzieć : WOLONTARIAT – bezpłatne , dobrowolne , świadome działanie na rzecz innych , ale jakkolwiek definicja to nie wszystko. Za każdą definicją kryje się pewna filozofia. Zamiast wynagrodzenia wolontariusz ma inne korzyści: świadomość ,że robi to dla innych i że to ma sens. Poznaje nowe metody pracy, darmowe szkolenia. Wolontariusz zyskuje doświadczenie ,wiedzę nowe znajomości, wdzięczność i satysfakcję.

Poszukujemy  wolontariuszy, którzy zechcą nas w jakikolwiek sposób wspierać w realizacji naszych działań, przy organizowanych imprezach : asystentów biurowych, grafików komputerowych, wolontariusz – koordynator

W tym zakresie zainteresowane osoby prosimy o kontakt na email: kontakt.fundacjamih@wp.pl